Tuesday, October 13, 2009

Nota 1

"Mu tahu dok, ghama dok tanyo kaba Dondunks pah gi mano doh! Dok denga kaba lamo..Maeng supo oghe gilo dok kaba make geh gapo, kube habih maeng! haha Dulu kito dok kaba demo dok tengok ko'ghe..Dok cayo aku.."



"Guano mu tahu?"



"Ado oghe USM dok tanyo aku lah! Maeng kube habih, kalu duk tengok balik dale bilik, suko aku tengok..haha"



"Mu bia beto..Dok cayo aku ado oghe tanyo Dondunks."



Kadang-kadang tu, kita tak tahu apa yang kita buat tu ada memberi kesan kepada manusia di persekitaran.. Tapi dalam kes Dondunks ni, sampai sekarang aku tak percaya yang teks di atas yang dihantar seorang ahli band member Dondunks, benar atau tidak.. Seriously, tak boleh terima..


Nak kata rockstar, tak de lah.. Kami hanya main lagu cover..masa itu masih muda, tak belajar lagi nak buat lagu sendiri..Tapi jujurnya, kami memang punya follower yang agak ramai..Itupun kerana support dari kawan-kawan..Promosi percuma, mereka yang war-warkan kepada semua tentang kami..

Tapi, itulah..Aku masih lagi mencari idea untuk membuat hipotesis apakah kesan yang signifikan telah diberikan oleh Dondunks kepada semua..Tapi bila pikir-pikir balik kes ada orang tanya khabar tu, aku tersenyum sendirian jugak laa..heee~~ tak sangka..


Lagi satu, aku memang rindukan Dondunks.

Aku dah draft satu message dalam h/p aku..Ia berbunyi..






"Are you guys up for a REUNION?"







Gambar masa 1st year, 1st performance kami di USM..tengok muka aku, sangat muda..


p/s: time battle of the band, cover lagu The New, by Interpol dan lagu Kopratasa Masihkah Kau Ingat versi Ska..teringat aku main time tu..memang tangkap puas..

8 comments:

candylips_izy said...

r.i.n.d.u

that's the word i could figure out for DonDunks.

pertama kali aku tengok performance dorang, dat very moment itulah aku mula2 jatuh cinta dengan music dorang yang sangat raw..undescribable feelings to be shared. or maybe mase tu aku ter-fallen kat guitarist yang play base kot.. :P

after all, it was a very honest performance i would say...

DonDunks..you guys rawks..!!

adreen said...

celaka...aku ada wat akustik session mlm dinner.dtgla bwak makwe..main cover gak.

1.everybodys changing-keane
2.artic monkeys-mardy bum
3.unintended.-muse

Kieng Meng said...

zt, thanks..hahhaa, sejarah mungkin berulang, mungkin?

ad, main kat mana?

candylips_izy said...

mungkin..?
:)

anyhow, never let DunDonks berkubur..you guys have potentials,bro..polish sket lg je..

take care

Kieng Meng said...

thanks again for your continuous support..;)

V for Vendetta said...

ahaaa..donDunks!i dunno dis clix name.but i do noe each n everyone of ya~

cme vocalist nya..ade sengau2 ala dangdut dowh.haha.ok..im just joking.

gudlux anyway..hee;)

Kieng Meng said...

hye V..thanks for dropping by..n thanks for d comment ;)

Kieng Meng said...

siey lu ad..jamming tanpa aku..