Tuesday, August 21, 2012

Think

***

Just to share current world population by religions..

World Religions[1][2]
Four largest religionsAdherentsPercentage of world populationFurther information
World population6.8 billionFigure used by individual articles
Christianity2.4 billion34%Christianity by country
Islam1.62 billion19%Islam by country
Hinduism1 billion14%Hinduism by country
Non-religious1.12 billion16%Irreligion by country
BuddhismCirca 376 million7%Buddhism by country
Total6.8 billion93.5%
Source: wikipedia


Think..


***

Monday, May 14, 2012

Melihat Kehadapan Part 1

***

Ayuh update resume!!!


Untuk ke-43 kali dalam 5 tahun..

***

Monday, April 30, 2012

Isu bodoh setakat tahun 2012

***

1. Hapuskan PTPTN dan pendidikan percuma gunakan dana Petronas

- idea bodoh..sepatutnya hapuskan riba dalam PTPTN..hapuskan interest fee..pendidikan percuma yg negara lain boleh buat tu kena tgk status negara apa..negara maju kot..negara ni tak maju lagi..nak maju camne..ketirisan wang amanah negara tak selesai lagi..takkan semua benda nak kena guna dana petronas..afoiii..

2. Penswastaan GLC

- jangan ditipu oleh penswastaan contih terdekat skrg Felda..penswastaan itu bukan durian runtuh..durian runtuh untuk rembat duit rakyat..apa yang perlu ditukar ialah sistem perlaksanaan kerajaan..kena lebih dinamik dan berdata saing dgn yg lain..bukannya lari dari tanggungjawab utk tolong rakyat..jangan ditipu..

3. Seorang muslim yg sgt patuh dgn amalan agama tapu memecahbelahkan agama dan politik

Agama islam tu luas..jika muslim itu benar2 faham dengan iman dan islam, dia adlh muslim yg sebenar..hormat yang berjuang untuk keadilan..apabila dikhianati, maka tanggungjawab seorg muslim itu harus buang pemimpin yang korup..itu wajib..bukan kata "aku tak amik port"..itu jawapan bangang..itu bukan muslim..Muslim sebenar bukan setakat tengok tv alhijrah..tlg fahami tanggungjawab..

Tiga isu setakat ini..Yang ketiga tu aku rasa paling bangang dan sangat naif..

My late grandpa berpesan untuk mereka yang naif dengan agama dan politik..

"tanggungjawab kita sebagai muslim ialah untuk membantu mereka yang secara terang perjuangkan Islam..sebagai seorang Muslim wajiblah kita membantu mereka walau apa cara sekalipun kerana Allah akan mengadili kita..serupa juga apabila pemimpin yang kejam walaupun dia seorg Muslim telah menekan golongan muslim dan bukan muslim maka tanggungjawab kita yg wajib disempurnakan ialah mengundurkan pemimpin itu.."

Thursday, February 2, 2012

Sungguh Bermakna

***

"Do not let your emotions (anger, act of rebel, cry, frustration, stress) well-known to your superiors or co-workers (persons who are dealing with you from other departments and their bosses) unless you do not want to have a bright careers ahead. The uncontrollable emotions to these groups will effecting you. It may sounds as 'plastic' or politic to some of us but control is not plastic. It's called tranquility - KiengMeng


***

Wednesday, January 18, 2012

Kejadian Minggu Lepas

Kejadian ini adalah kejadian sebenar. Ada kena mengena dengan mereka yang masih hidup.

1 - AirAsia umum pembatalan flight ke London dan Paris. Yang batal ke daerah India aku tak amik port.
Fernandes adalah usahawan berjaya yang sangat tak berperi kemanusiaan.

2 - Pekerja yang tidak belajar dan amik pengajaran dari kesilapan dan input berguna yang diberi. Bagaikan pohon tidak berbuah.

3 - Manusia yang berniaga hanya mencari peluang keuntungan atas angin. Perbuatan ini adalah seperti parasit. Manusia pengejar duit adalah manusia yang tiada maruah dan prinsip hidup.

4 - Pembeli tiket ETS keretapi laju ke Ipoh yang menghabiskan kuota bagi setiap perjalanan sepanjang musim raya Cina. Anda semua sangat tamak haloba.

Friday, January 13, 2012

Mating Season

Hye rakan-rakan..

Apa khabar?

Berbulan dah tak masuk..

Masa untuk update..

Dengar lagu hebat ini dulu..

Ketemu lagi..

Monday, August 22, 2011

Insomniac - benci

Untuk cik tunang..

Monday, March 14, 2011

Uncivilized Malaysians

***

Nak berlawak tu kena bertempat..tapi orang Malaysia memang tak de etika walaupun orang kata kita ni berbudi bahasa..tahi lembu..

Orang tengah berduka kat Jepun pegi buat lawak bangang..nak berlawak, gi share ngan member2 sudah..tak perlu make it public..

Stupid Malaysians..Shame on you Malaysians, shame on you..


***

Monday, February 21, 2011

Song of Freedom - Egypt Revolution




Wish it can be done in my country..
Wake up Malaysians..Wake Up!!!