Sunday, February 28, 2010

Cerita tentang RM8

***

Kelmarin menghabiskan masa bersama rakan-rakan..Semua sedang memikirkan apa yang perlu dibuat 3 hari cuti..Malaysia memang terkenal dengan cuti umum yang begitu banyak..Makan cukai banyak, yang merana orang-orang kilang macam aku..cuti umum pun kena kerja..Cibai lu kerajaan..

Aku cadangkan pergi main golf di driving range Setapak..Member tak penah main pun..tapi aku cakap sangat murah..50 biji bila dalam RM8 je lebe kurang..Aku pun tak ingat sangat..Murah bukan?

Ada yang tidak bersetuju dengan cadangan aku...


Rakan A: "Kie, dengan RM8 tu, aku boleh pergi karok setengah jam bilik VIP dekat KCity Batu Caves..baik aku gi karok je camtu dol.."


Kami ketawa berdekah-dekah..Ini yang payah cakap dengan kaki karok..perbandingan yang jauh menyimpang..


Rakan B: "Kalau kau kata lagi berbaloi gi karok, dengan RM8 tu aku boleh beli sekilo cacing buat umpan mancing!!"


Seorang lagi mencelah, dia ni kaki paipon...


Rakan C: "Ahhh...daripada gi main golf bayar RM8, aku boleh dapat sejongkong daun hijau..bape "sen" aku boleh beli beb...boleh mati ketawa aku.."


Rakan C buat aku ketawa keluar air mata..


Masing-masing punya interest tersendiri..Dengan RM8 pun boleh dibandingkan walaupun perbandingannya tidak munasabah dengan topik perbualan..

Semuanya ni adalah reaksi spontan apabila mendengar RM8..teringat aku sitcom Friends semasa Joey tengah cari room mate baru bila Chandler nak pindah masuk ke rumah Monica..Joey tanya soalan, orang tu kena bagi jawapan yang pertama sekali yang terlintas dalam otak..

Aku terfikir apa yang orang perempuan akan bandingkan dengan RM8 tu.. :p

***

Friday, February 26, 2010

Steady, Rock, Action 7

***

Tolong nyanyi untuk aku?



***

Monday, February 22, 2010

Hari MACBETH Sedunia

***

Tadi pergi mencari kasut..Rakan sekerja dah tak suka tengok kasut Paul Smith..730 hari bersamaan dengan 2 tahun aku pakai kasut tu tapi masih lagi ok..tengok dekat-dekat baru la nampak usang..sikit je pun...huh..

Mula-mula dah mark kasut Onitsuka Tigers...kepingin hampir 10 tahun..tapi jalan-jalan terserempak dengan kasut Macbeth, jenama yang direka oleh Tom DeLonge, frontman band R.I.P. Blink 182..Awal bulan lepas tengok koleksi terbaru Macbeth time mini konsert Saosin di KL Live..Memang menggiurkan..

Akhirnya, disebabkan aku memujai Tom DeLonge sebagai inspirasi aku, maka aku pun angkat sepasang..dan juga aku perlu membeli sehelai T-shirt Macbeth untuk mendapatkan T-shirt Macbeth yang rare, yang tidak dijual..ohohoo~~




Maka dengan ini aku isytiharkan hari ini sebagai hari MACBETH sedunia..Untuk menambahkan keriangan di hari MACBETH ini, semua harus mendengar lagu-lagu Blink 182 atau Greenday atau My Chemical Romance atau mana-mana band yang support brand MACBETH ini..




Kepada rakan-rakan sekerja, lepas ni jangan bising pasal kasut aku dah..bau lah bau kedai kat office nanti!!! hmpphhh!!


***

Wednesday, February 10, 2010

Stand Up Comedian: Russell Peters

***

Hilarious Indian stand up comedian..Seriously, he is ****ing funny..







***

Friday, February 5, 2010

A sign by God?

***

There is one stage when you feel your body will stop moving..Your brain stop working, and at the end of the day the whole body won't functioning well. I never had this before. It's quite strange though..

I tried to seek for an answer, might be the pain that I get from my backache..For the past three weeks, it's really impacting my day-to-day activity. But it's not that much. Tried to dig down, but still not getting it. I tried to ask God, but still not getting any feedback as it would be some delay due to lack of goodness in me..

It's been 3 days now, I'm confused..


But then I made an assumption, that this must be a sign from the God Almighty...







It is time...


***

Wednesday, February 3, 2010

Business Study: Burn Out

***


Burnout is a psychological term for the experience of long-term exhaustion and diminished interest. Research indicates general practitioners have the highest proportion of burnout cases (according to a recent Dutch study in Psychological Reports, no less than 40% of these experienced high levels of burnout). Burnout is not a recognized disorder in the DSM[1] although it is recognized in the ICD-10.[2]

The most well-studied measurement of burnout in the literature is the Maslach Burnout Inventory. Maslach and her colleague Jackson first identified the construct "burnout" in the 1970s, and developed a measure that weighs the effects of emotional exhaustion and reduced sense of personal accomplishment.[3] This indicator has become the standard tool for measuring burnout in research on the syndrome. The Maslach Burnout Inventory uses a three dimensional description of exhaustion, cynicism and inefficacy.[4] Some researchers and practitioners have argued for an “exhaustion only” model that sees that symptom as the hallmark of burnout. [5]

Maslach and her colleague, Michael Leiter, defined the antithesis of burnout as engagement.[6] Engagement is characterized by energy, involvement and efficacy, the opposites of exhaustion, cynicism and inefficacy.[7]

Many theories of burnout include negative outcomes related to burnout, including job function (performance, output, etc.); health related outcomes (increases in stress hormones, coronary heart disease, circulatory issues), and mental health problems (depression, etc.).

Although burnout is work-related, most responsibility for burnout currently rests on the individual worker in the United States, as well as the individual company, as it is in a company's best interest to ensure burnout doesn't occur. Other countries, especially in Europe, have included work stress and burnout in occupational health and safety standards, and hold organizations (at least partly) responsible for preventing and treating burnout.


Psychologists Herbert Freudenberger and Gail North have theorized that the burnout process can be divided into 12 phases, which are not necessarily followed sequentially:[1]

* A compulsion to prove oneself
* Working harder
* Neglecting one's own needs
* Displacement of conflicts (the person does not realize the root cause of the distress)
* Revision of values (friends or hobbies are completely dismissed)
* Denial of emerging problems (cynicism and aggression become apparent)
* Withdrawal (reducing social contacts to a minimum, becoming walled off; alcohol or other substance abuse may occur)
* Behavioral changes become obvious to others
* Inner emptiness
* Depression
* Burnout syndrome




p/s: I just got burn out..


***