Monday, February 21, 2011

Song of Freedom - Egypt Revolution




Wish it can be done in my country..
Wake up Malaysians..Wake Up!!!

Friday, February 18, 2011

Nasyid, Junjungan Mulia, Renungan

***

Kadang-kadang, aku memilih untuk mendengar lagu nasyid tika aku rasa sangat lemah..lupakan Mogwai, Death Cab for Cutie, atau the Verve..lagu syahdu tapi tak dapat lawan penangan syahdu lagu syahdu nasyid dek tempias kata-kata Tuhan dan Junjugan Mulia..penangannya kadang-kadang boleh buat mata bergenang di kala tengah lemah..tak ramai kenal aku..aku memang cepat tersentuh..manusia mudah alpa, bila sakit baru nak fikir Tuhan..well, aku antaranya..aku mengaku..

Hmm..dua hari sudah kita sambut Maulud Nabi..Tak kesempatan untuk share something..Ada satu lagu punya melodi syahdu..Cuba dengar video kat bawah ni sebelum sambung baca..

Ya Tuhan, sampaikan salamku kepada Junjungan Mulia..




Sambungan...


Kebelakangan ni, rezeki melimpah ruah..Banyak benda yang datang macam, eh, apsal murah rezeki aku ni..apa aku dah buat??kadang-kadang tak jumpa jawapan..hanya mampu ucapkan terima kasih..

Tapi..

Manusia selalu buat statement yang salah..

Bila kita tengok ada sedara mara atau kawan-kawan susah, keje tak ke mana, ada je benda tak kena kat dia yang orang kata, "tak de luck la tu, bintang Pisces la tu" (contoh je); diorang selalu relate dengan bintang..kalau diikutkan, dari apa yang aku selalu dengar dan belajar, ada dua situasi yang berlainan tapi bagi maksud yang sama:

1) Orang susah, banyak sangat dugaan; dan
2) Orang senang, murah rezeki orang kata.

Maksud yang sama tu adalah dua-duanya adalah dugaan..sejauh mana kita hargai apa yang diberikan..so..watch out..

Manusia semua sama..Tuhan maha Adil..Dia tak bias..semua equal..cuma perjalanan hidup yang berbeza..Jadi aku rasa, kurang enak untuk mengata orang lain kalau mereka susah..rezeki masing-masing akan tiba..orang moden kata hidup kita macam bola..Cuma, do your thing and always believe in God..Simple..

Aku rasa..dah banyak perubahan jadi kat aku..Urghh...ini pun aku bingung kenapa in a sudden, banyak sangat benda jadi tapi tak dapat cari jawapan..ada satu cerita..



Petang tadi, sebelum balik, nak gi amik kete..tengah jalan ada kete hon..dongak kepala tengok driver tengah lambai sambil tersenyum girang..aku lambai, senyum kebingungan..oh, by d way, dia seekor singa betina yang suka buat bising..tak disukai ramai..dan aku pun tak pernah nak suka dia..selalu kena maki..tapi it turns out, dia lambai aku???what the..

Aku harap benda-benda tu semua adalah rezeki..amin..terima kasih..

Jangan berhenti berharap...

Sebagai bonus, nak share gambar zaman sekolah Labu..tak ramai dapat tengok gambar aku zaman glemer..tiba-tiba rasa nak belek sebab teringat kat kawan yang bersungguh-sungguh nak buat reunion..aku pernah pasang impian aku nak organize reunion besar-besaran..kitorang share benda ni dan berjanji..baru perasan tahun ni ulang tahun ke sepuluh since kitorang habis sekolah..tapi looks like aku kecewakan ramai orang..mungkin tak dapat nak buat..

Kepada Sin Chan, Mad No and Nazri...kalau korang ada singgah kat sini, maafkan aku..kalaulah korang ada kat KL..


















Apsal tak bole rotate gambar ni???


Cukup la aku merapu..


***

Tuesday, February 8, 2011

Khottal

***



Khottal nama diberi..band dari Melaka, 11 orang kesemuanya dalam 1 band..ketuk drum 3 orang, gitar 3 orang..selebihnya perkusi..what a band..musiknya juga menarik telinga untuk dengar..

Tak larat nak menulis..saya demam..sila search dalam youtube untuk nonton clip lagu bertajuk Woo Song..nanite!!

Wooooooo~~~

- Posted using BlogPress from my iPhone

***

Location:Jalan Changkat Mulia,Kuala Lumpur,Malaysia

Friday, February 4, 2011

Thursday, February 3, 2011