Sunday, January 18, 2009

Review : Butterfingers @ Sesi Istana Budaya 18 January '09 Sesi Gitar Karan

Sesi III: Transcendence Anniversary: Sesi Gitar Karan

1 - Kerusi sudah dilipat-lipat..boleh muat 500 manusia berdiri..

2 - Tiada mosh, tiada body surfing..hanya ada manusia kaku..kami dalam istana..banyak pantang larang..Daulat IB..tapi kepala dan badan tetap bergerak ikut rentak gitar karan..

3 - Agak teruja, ochestra masih lagi ada..pehh...menarik

4 - Rupa-rupanya set list lagu yg sama seperti semalam..ada la tmbh 1 atau 2 lagu..bukan sepenuhnya Transcendence lah..

5 - Lagu paling best dalam sesi III - macam dalam sesi I semalam..x perlu disebut lagi..ochestra beb..Royal Jelly dan Chemistry laaaa..tapi macam biasa Ruin by the Selling Out buat aku menjerit..oh, tak lupa juga pada ME..

6 - Sound tarbaik..hari ni sesi habis battery..wireless gitar Emmet habis bateri, segala macam jenis wireless mampuih..tergendala sebentar hampir 10 minit..Emmet nampak macam berbulu sikit..tapi celoteh sepontan Loque dan Loko menyelamatkan keadaan..

7 - Sound system kelihatan macam tak bersedia..piano kurang bunyi, Bass Kadak kena tune balik semua tali masa tukar gitar..Loque geleng kepala..kecewa kot..

Sesi IV Mari Hidup Kembali sesi gitar karan aku tak gi..habis je sesi III aku rasa macam rugi tak gi plak..sebab aku rasa mesti set list yg sesi II gak..ada Kabus Ribut..haihhh..aku pasti crowd puas hati dan pasti mengatakan show paling PADU pernah band Malaysia buat..aku pasti..Lepas ni budaya show di IB akan menjadi trend, pioneer dah ada..aku bangga dengan mereka..dan aku bangga juga menjadi salah seorang crowd di IB kerana tak tahu lagi bila mereka akan KEMBALI..Emmet akan ke Canada (dalam RoyalBF cakap migrate), Loque pulang ke Boston..aku pasti akan merindui mereka..

Kudos to the unsung LEGEND~~