Sunday, January 18, 2009

Review : Butterfingers @ Sesi Istana Budaya 17 January '09 Sesi Unplugged

Sesi I: 1996 - 2001 Unplugged

1 - Guest band, Bunkface. Vokalis Sam ada style..persembahan hebat, pandai ubah lagu-lagunya dibawa secara unplugged..kudos for them..budak-budak skrg sudah maju..

2- Butterfingers mulakan sesi julung-julung kali di IB..

3- Seperti yang aku jangka, ada ochestra!!

4 - 13 lagu - puas hati..apa yang aku nak semuanya dimainkan..sebutkan je, pasti ada..

5 - Meremang bulu roma dengar suara lama Emmet, dan juga JELAS!!

6 - Tapi, dimana Kabus Ribut???

7 - Lighting menarik..geram aku nak amik gambar..pasti hebart..tapi dilarang..aku pun tak faham mengapa..mungkin internazionale standard kot..tak suka soal bicara technical.............masih lagi bingung..damn..mungkin nanti kacau sound system..ahhh malas nak pk..membe dapat tgkp gmbr curi..bagus..

8 - Sound mantap..kedengaran ada kekacauan sikit..

9 - Lagu paling best dalam sesi I - apa lagi, Royal Jelly dan Chemistry beradu tenaga..tapi Ruin by the Selling Out bikin aku meremang..

10 - Mereka mendapat standing ovation..harus dapat..PADU!!

Sesi II: Mari Hidup Kembali (Sesi Gitar Kapok)

11 - Aku ingatkan main akustik je..rupa-rupanya unplugged juga..aku teruja..sebab lagu-lagu dalam album Kembali aku rasakan sgt2 sesuai utk dibawa secara unplugged..memang layan

12 - tempat aku duduk tak berapa best..betul2 kat tepi drummer..tapi kali nie dapat la curi drum beat mainan drummer pula..hahaha

13 - Hujan pembuka tirai..layan aja..

14 - Butterfingers muncul dgn set KEMBALI dan...SELAMAT TINGGAL DUNIA-yea yea

15 - konsep santai..sangat-sangat santai..syiokkkk..

16 - dan yang ditunggu-tunggu..Kabus Ribut!!haihhh~~~tapi tak nampak Emmet nyanyi..damn..

17 - Lagu paling best dalam sesi II - Lengkap Semula..ada seorang perempuan menangis bila Mati Hidup Kembali dimainkan..memang syahdu la...

18 - Standing Ovation lagi..wajib..PADU!!!

19 - Setakat ni memang puas hati gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Sesi III Transcendence Anniversary: Sesi gitar karan 18 Jan aku akan pergi lagi..pasti riuh rendah..tapi boleh ke mosh???

p/s: tak puas hati tak bole amik gmbr!!!!

5 comments:

noly said...

perempuan kat mana kau nampak nangis tu shauqi? share lah sikit. ahahah..tapi sedih siul lagu tu. pergh..kalau dengar sengsorang dalam bilik mau boleh melalak.

Kieng Meng said...

seorang gadis yang duduk diatas tangga sebaris dengan kau..ohohh..Loque siap dedicate utk tunang dia..pehhh, lepas ni akanku ikut jejak langkah..pehhhh!!

noly said...

phew¬ selamat... hah? ape? oo..tu la..gile sweet loque tu. aku tau, kau pun nak jadik sweet. eh..ke nak cari orang sweet? dah lupa dah..tak kire la sape2, yang penting mesti sweet. ahahahah sweet is the new trend!! yehaa

Kieng Meng said...

kau nangis gak ke???hehehehe aku tauuu

alerts said...

gucci vintage
gucci online
gucci fashion
gucci uk
gucci bags