Wednesday, December 2, 2009

Review: The Arrivals

***


The Arrivals adalah satu dokumentari yang mengupas persoalan asas-asas Free Mason dan ketibaan Antichrist atau Dajjal dan segala persiapan yang telah dirancang berdekad lamanya untuk menyambut ketibaan Dajjal ke muka bumi.

Pelbagai teori telah dilontarkan dalam The Arrivals, bermula dengan asas-asas Free Mason sehinggalah siapa mereka yang berada di belakang Free Mason dan siapa mereka yang mencorak kehidupan kita di dunia. Ada juga dibincangkan apakah disebalik kisah Holocaust Yahudi di zaman Nazi, Usamah bin Laden dan September 11.

Setiap video pendek (lebih kurang 10 minit) mempunyai input yang tersendiri dengan dikukuhkan dengan bukti dan asas kepada teori itu dibuat yang diambil kebanyakannya daripada Al-Quran dan daripada siri-siri ceramah dan dokumentari penceramah terkenal dan pemikir-pemikir terkemuka dunia. Secara peribadi, kebanyakan teori dan input boleh diguna pakai dan masuk akal. Ada diantaranya, sukar untuk dipercayai.

Contoh #1

Seperti yang kita pelajari, Dajjal itu bermata satu. Simbol Dajjal berada dimana-mana, wang dolar Amerika, siaran Nickelodeon, filem-filem seperti Monster Inc., Matrix, National Treasure, Aladdin, dan aksi gusti WWF atau WWE; pernah dengar geng New World Order (NWO) yang Triple Edge dan geng-geng dia buat tu kan? Semua ini adalah sebahagian daripada asas-asas simbolik kepada gerakan Free Mason dan cuba membiasakan fikiran kita agar semuanya adalah sesuatu yang biasa atau common.

Contoh #2

Mereka yang mempelopori dunia adalah mereka yang menganuti agama selain dari 3 agama wahyu dari Tuhan yang satu, Jews, Christ, dan Islam, tetapi adalah mereka yang memuja syaitan dan merupakan pengikut Dajjal. Mereka adalah ahli magis dan mengguna pakai ritual-ritual tertentu untuk memanggil makhluk ghaib yang kita ketahui daripada filem-filem Hollywood.
Bagi contoh #2, ia sukar untuk percaya, bukan?

Secara peribadi, masuk akal juga. Kerana terdapat hadis yang mengatakan bahawa semasa kemunculan Dajjal, telah pun ada pengikut Dajjal yang ramai. Ini bererti terdapat golongan di dunia ini sedang bersiap untuk kedatangan Dajjal. Bukan?


Aku baru sahaja selesai / khatam kesemua 51 episod dokumentari ini dan ia berjaya membuka mata dan pemikiran aku terhadap bagaimana dunia ini diuruskan oleh akal manusia yang rakus. Mungkin sebilangan mereka yang sudah menonton akan berada ditengah-tengah untuk percaya atau tidak.

Pelbagai teori telah dirungkaikan dalam The Arrivals dan sedikit sebanyak ia memberi input mengenai apa itu Free Mason dan bagaimana corak atau sistem ini berjalan tanpa sedar. Jika ada yang tidak ketahui apa itu Free Mason, sila google sendiri apa itu Free Mason dahulu. Terdapat juga footage yang mengaitkan dunia hiburan dengan Dajjal, bagaimana mereka meracuni pemikiran manusia untuk memikirkan sesetengah benda itu diterima seadanya walaupun hakikatnya, ia adalah salah untuk dipercayai.

Jika ada sesiapa yang mengetahui isu Madonna, Britney Spears dan Cristina Aguilera bercumbu dalam salah satu MTV Award, tahukah anda mengapa mereka berbuat demikian? Apa simbolik ciuman mereka itu? Semuanya juga dirungkaikan dalam The Arrivals.

Aku sedikit terkejut apabila mengetahui bahawa Menara Berkembar Petronas dan Malaysia keseluruhannya sudah disemaikan benih-benih Free Mason. Agak takut.


Kesimpulannya, sesiapa sahaja harus menonton dokumentari ini, tidak kira anda seorang Muslim, Kristian, atau Yahudi. Dibuat sebagai pedoman dan ilmu dalam mencari pedoman hidup serta membuka minda kita terhadap realiti kehidupan kita yang sebenar. Diakhirnya, anda dapat mengaitkan mengenai sitem kuasa dunia ini dengan sistem kapitalis yang kita sedia maklum. Ia adalah alat dalam merealisasikan Dunia Baru ini. Percaya atau tidak, terserah kepada semua. Tuhan memberi kita akal fikiran supaya berfikir sewajarnya.

Untuk menonton kesemua video, pergi ke Wake Up Project


The Arrivals Part 1: Intro

No comments: