Tuesday, June 23, 2009

A Tribute: Mohd Afdzal Fadzi 1984-2009

Dia salah seorang kenalan rapat aku..Kami bersekolah di sekolah rendah yang sama dan berjumpa semula di zaman Matrik KKCS dan Gopeng..Sebelum dia meninggal petang tadi, dia adalah bassist band aku..

Aku masih lagi dalam fasa terkejut..speechless..terkedu lidah bila aku double confirm balik dengan seorang rakan yang hantar SMS dan dia mengiyakan berita tersebut...Aku baru je keluar rumah dalam pukul 530pm selepas bergurau-gurau dalam facebook, bincang lagu apa nak main yang sepatutnya telah set hujung minggu ini nak jamming..What you expect all in a sudden ur good friend passed away in a blink of the eye..

Banyak versi yang diceritakan..Dia dilanggar lari oleh si celaka driver lori setelah dia bangun dari jatuh selepas berlanggar dengan sebuah kereta..Helmet pecah, dan sedikit misteri kerana tiada kecederaan teruk pada fizikal. Cuma sistem dalaman yang menyebabkan kematian beliau..Result post mortem tiada siapa yang tahu..

Saudara mara arwah bercerita, arwah menelefon ibu dirumah memberitahu ibu bahawa beliau akan pulang kerumah untuk makan malam..Jadi ibu arwah mula memasak..Ibu mana yang tidak sebak mengetahui itulah kata-kata terakhir seorang anak..Apalah nasib ibu itu..

He's a good listener, a good advisor, and a great person to know..I'm not even thinking to be one of the last person that made contact with him at the very end of his journey...As we share the downheartedness on him, his memories won't fade away as the time goes by..

Friend, this is for you, a great member of KKCS and Gombak Guerilla..

~Al-Fatihah..


14 comments:

cEnD@LiL@ said...

Al- Fatihah utk teman kamu...
sorry to hear that

aim-a said...

alfatihah....he is my opismet...

Kieng Meng said...

thanks babes..appreciate it..

miezi said...

sama-sama sedekah fatihah..

my god the gambar was yearsss ago.nostalgic.huhu

sns said...

wpun xpernah bercakap dgn arwah..aku rasa sebak gk bila tgk fb arwah..moga arwah ditempatkan dikalangan ahli syurga..

Kieng Meng said...

huhu yeaaa damn old skool..
those days were...

GombakRock said...

good friends we have good friends we lost...along the way...

walaupun aku tak mengenali almarhum tapi pemergiannya di usia yg sgt muda mengikatkan kita ajal itu datang tanpa diduga...

aku doakan roh almarhum ditempatkan bersama2 org yg beriman..amiinn...

Anonymous said...

sy kenal arwah melalui facebook..walaupun xpernh berhbg dgn arwah, tapi sy pun terasa sedih dgn kehilgn die..Al-fatihah utk arwah Afzal Fadzi..:-)

Kieng Meng said...

Anonymous, walaupun anda tiada nama tapi terima kasih..same goes to GR

bieby said...

Al-Fatihah..
Semoga roh Allahyarham Mohd Afdzal Fadzi ditempatkan dikalangan org-org yg beriman. Amin..

Kieng Meng said...

thanks

Nani said...

Takziah untuk keluarga dan rakan-rakan arwah...

semoga rohnya dicucuri rahmat,alfatihah...

Mohd Syabandi said...

al fatihah kepada arwah...

thohirah naqiyyah said...

sabar...dia dh tenang di sane..=)