Wednesday, August 4, 2010

Presentation vs Isi air dalam botol

***

Ok, bayangkan, kalau kat tempat aku ni, hari-hari memang nak kena present..tempoh presentation lebih kurang 15 minit..kalau result memberangsangkan, tak sampai 5 minit pun boleh..

Cuma yang part nak prepare presentation yang remeh dan leceh..paling kurang satu jam nak prepare..sejam ni maksud aku kalau kena keje pagi hujung minggu..Weekend nak kena present depan MD atau bos kepada bos kepada bos..tapi presentation dlm 10 minit hingga 20 minit..jadi kau all out time presentation one short dengan masa sejam utk preparation..

Presentation ni ibarat macam kau main game isi air dalam botol..tapi aku bagi perumpamaan yang lebih mencabar sikit..

kau ada sebuah baldi kosong tapi nak kena amik air sungai..nak ke sungai amik masa 10 minit pergi dan balik..tapi baldi dibiarkan kat tempat asal tak boleh bawak ke sungai..gayung je boleh bawak..so nak bagi penuhkan baldi paling kurang kena 6x gi balik..

bila dah penuh baldi, terus splash out semua air tu dengan one short..damn..
wasting time..dan..tak berbaloi dengan keringat yang keluar..

anda semua faham????

***

3 comments:

Erna Masfiza said...

ni 1st time aku rasa kau logic.

NO SUPrises said...

abg shoki punya explanation sgt deep...tekanan tinggi sgt rasanya

Bieby said...

yer saya faham..