Sunday, November 2, 2008

Tag, I'm it! huh~~

OK la Erna..Kesian kat ko xde orang layan..Disebabkan aku ni seorang kawan yang supportive, enjoy your reading about me..Cheers~~ State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself:-

1. Pernah sekali aku nyaris-nyaris dilanggar tren Komuter semasa aku fly sekolah..nak ko soromban lalu trek komuter..memang gile..nasib baik aku sempat lompat dari trek..

2. Time sekolah asrama dulu, desperate sgt nak balik rumah..taktik paling bingai sekali, titiskan air perahan tembakau ke mata..pernah jugak gi amik air mata membe yang memang kena sakit mata, calit kat mata sendiri.. Dapat la seminggu cuti..wihuuu!!!

3. Aku mungkin pemalu orangnya..tapi aku x malu nyanyi walaupun suara x sedap..lagi2 kalau time jamming..puas yang amat sgt..aku lebih prefer perkataan menyanyi itu ditukar kpd MELALAK

4. Pernah simpan gambar Datuk Siti Nurhaliza tanpa solekan (buruk gile) dalam wallet..kawan yang bagi, jadi aku simpan je la..hhahaha~~

5. Ya, aku seorang yang setia..hmmm...

6. Aku sgt lampi belajar bahasa Arab..dari form 1 sampai form 5 boleh dikatakan asyik fail..Tapi time PMR, aku dapat A..aku xtau kenapa, tapi aku sgt yakin bantuan dari Tuhan..sebab, time nak karang esei, aku sgt2 xtau nak tulis apa sampai aku menitis air mata..lalu aku pun doa punye doa, semacam dapat ilham..SPM cukup2 makan (time tu aku sgt2 rosak, xleh nak ditolong dah)

7. Tak boleh duduk dalam wad lama-lama, tak tahan dengan baunya yang semacam. Kalau tak, aku mula la menguap nak pitam..

8. Tak boleh duduk dengan kaki melunjur ke bawah, wajib lipat kaki atau kaki bersila atas kerusi..x selesa lah..

9. Mak ayah rakyat Kelate, tapi aku pelat kecek Kelate..kecek supo kelate sie..nate..aku malu sikit nak speaking depan orang Kelate..

10. Buah durian makan, tapi tempoyak x makan..

11. Suka diurut..damn good..

12. Cepat marah..kot..

13. Baru aku tau, aku x leh dengar cite-cite horror atau tgk gmbr or video yg horror..kan buat aku x selesa yang amat sangat..itupun kalu aku tumpukan perhatian yang amat sangat..kalu aku wat biasa je, xde apa laaaa..

14. Lauk kegemaran: ketam..kalau makan dengan nasi, ketam aku makan last2..ikan singgang cicah dengan budu + ulam-ulaman pon sodap...

15. Sukakan pantai dan laut..time kat USM dulu, selalu la gi lepak di pantai belakang rumah orang sebelum sampai ke Feringghi (blkg Paradise kot?)kat KL, xde port..kuciwa..

Dengan ini aku nak TAG cik Kirana dan encik Mizie dan encik Azman..Silakan..

P/s: Azam, ada berani ka??

14 comments:

NO SUPrises said...

suke2 ati kau nak tag aku...

aku bukan barang2 di market yang boleh di tag2...

Erna said...

azam poyo..suruh jawab tag pun tamau..blah ar...

Shauqi- baru kutahu engkau belagak macho masa aku cerita hantu..nampak berani gila.. Cis!

Kieng Meng said...

x kena mengena pon..horror tu maksud aku yg ngeri2..dgr cite org eksiden patah kaki ke putus tgn ke..ngerti??????

candylips_izy said...

tak pasal-pasal aku di tag..haih..
nanti yah bro..akan ku usahakan..

NO SUPrises said...

Mami Jarum...
lu ape pasal dengki dengan gua kat blog shaujay nih...

Kieng Meng said...

blog aku bukan tmpt tarik rambut..gi gaduh kat ofis lah..

Erna said...

eleh aku tak kira shauqi sbb aku masih ingat kata2 kau dulu 'kalau kau nampak apa2 time night shift, kau jangan bagi tau aku'.

Dan Azam- kau memang perasan bagus dan control macho sbb tu tak nak buat tag2 ni..blah dar..

NO SUPrises said...

Mami J dengki dengan aku sbb xbuat tag die...

aku memang bagus...

karrut said...

gile igt zaman skolah.. deng!

Kieng Meng said...

chan: ko penah kan calit air mata zafran baeng busuk itu?? hahaha

erna: itu lain ok..x termasuk dlm konteks ini..sekian, terima kasih

Azman Ali said...

TAg tu ape kie? hahaha.. gile ketinggalan aku ni...

Kieng Meng said...

nang: apabila anda di 'TAG', maka anda wajib post kembali posting ini dan berkenaan dgn anda..ada paham? setelah itu anda juga boleh TAG orang lain plak..haha

Myza G said...

aku makan tempoyak durian x makan.hahahaa.terbalik!

Azman Ali said...

owhh tu mcm kaa....hehe